Posredovanje

Posredovanje

Zašto izabrati agenta za nekretninu?

Prodaja nekretnine

Agencija Real Estate Croatia d.o.o. posrednik je u procesu prodaje Vaše nekretnine. Obratite nam se s povjerenjem jer našim dugogodišnjim iskustvom garantiramo kako ćemo naći idealnog kupca za Vašu nekretninu.

S obzirom da razumijemo kako je prodaja nekretnine vrlo važna u životu svakog od nas i često zna biti naporna i mučna, tu smo kako bismo Vam olakšali taj proces. Nudimo Vam naše provjerene usluge kako biste na najjednostavniji, najbrži i najefikasniji način skinuli teret s vaših leđa. 

Nakon što se odlučite na prodaju, na raspolaganju će Vam biti naš stručni tim koji će Vam ponuditi sljedeće usluge:
 • savjetovanje pri formiranju cijene Vaše nekretnine;
 • fotografiranje Vaše nekretnine i izrada tlocrta;
 • priprema dokumentacije potrebne za prodaju nekretnine;
 • prezentacija na našoj web stranici te na vodećim portalima za prodaju nekretnina u Hrvatskoj;
 • pravno praćenje tijekom cjelokupnog procesa prodaje.
Kupnja nekretnine

Posredovanje u kupnji nekretnine za nas predstavlja veliko zadovoljstvo i izazov budući da nam pružate mogućnost sudjelovanja u vrlo važnom životnom koraku, a to je pronalazak i kupnja Vašeg idealnog doma. 
Nakon što ste se odlučili na taj veliki korak, naši agenti pažljivo će saslušati Vaše želje i potrebe te u skladu s njima u najkraćem roku, krenuti u realizaciju tog vrlo važnog životnog projekta. 

Za Vas ćemo učiniti sljedeće:
 • sastaviti i poslati Vam individualiziranu ponudu kako bismo uštedili Vaše dragocjeno vrijeme te napraviti prezentaciju odabranih nekretnina u jednoj od naših poslovnica;
 • u slučaju da ne odaberete nekretninu iz naše ponude, a sukladno Vašem naputku, aktivno ćemo Vam tražiti željenu nekretninu;
 • provjeriti dokumentaciju željene nekretnine i upoznati Vas sa svim zakonskim obvezama koje imate kao kupac;
 • pravno Vas pratiti u cjelokupnom procesu i izvršiti prijenos svih komunalija, kao i prava vlasništva na Vaše cijenjeno ime.
Kupnja nekretnine složen je proces koji će Vam našim posredovanjem biti mnogo lakši nego što se čini na prvi pogled. 
Ovo su glavne faze pri kupnji nekretnine:

Prva faza: Odluka o kupnji

Donijeli ste odluku koja će znatno utjecati na Vašu budućnost, stoga ta odluka mora biti donesena pažljivo i odmjereno kako kasnije ne biste požalili. Istovremeno, ne treba brzati te tako učiniti pogrešan korak, ali isto tako treba na vrijeme prepoznati odgovarajuće rješenje i biti rezolutan u njegovom provođenju.
Treba napraviti okvir za financijske mogućnosti jer emocije su često u sukobu s realnim mogućnostima. Raspolažete li gotovinom za kupnju nekretnine ili mislite uzeti bankovni kredit? Pritom trebate sagledati postojeće obveze i financijsku sposobnost jer vjerujemo kako Vam nije u cilju obvezati se za nešto što ne možete financirati.

Druga faza: Vaše želje i potrebe

Najbitnije kod odabira Vašeg budućeg doma je da on bude po Vašoj mjeri te da odgovara Vašim potrebama.
Trebate odrediti gdje biste voljeli živjeti, koji je to grad ili kvart? Nekima odgovara mir i tišina koje nudi udaljenost od središta grada, dok drugima odgovara dinamičnost urbane sredine. Nekima je iznimno važno da se nalaze u blizini vrtića, škole, doma zdravlja ili trgovine, dok drugima to nije od presudne važnosti.
Nekima je idealan život u stanu zbog svoje jednostavnosti i praktičnosti, dok drugi više preferiraju kuću i okućnicu. Nekima je novogradnja od presudne važnosti, dok drugima odgovara i starija gradnja. Kod kuće je bitno je li ona samostojeća ili ne, te još mnogo detalja koji Vas usmjeruju prema Vašem odabiru.

Morate sami donijeti odluku jer je ovo jedna od najvažnijih životnih odluka koju ćete donijeti.

Treća faza: Znate što želite

Pomirili ste vlastite potrebe s financijskim mogućnostima kojima raspolažete te ste odabrali lokaciju koja Vam nudi ono što od Vašeg budućeg doma očekujete. Sad je vrijeme je da Vam napravimo popis nekretnina koje bi Vam mogle odgovarati.
Ovo je jako naporna faza jer je teško birati kada postoji mnogo sličnih rješenja. Dajte nam svoje povjerenje i uštedite svoje dragocjeno vrijeme, mi ćemo Vam suziti popis na manji broj nekretnina tako da Vam odabir bude lakši.
S Vama ćemo obići navedene lokacije i ukazati Vam na pojedinosti koje sami možda ne biste uočili.

Četvrta faza: Odabrali ste nekretninu

To je taj stan, to je ta kuća! Želite baš tu živjeti jer ovdje ćete zadovoljiti sve Vaše životne potrebe, ali prije slavlja i euforije postoji još dosta detalja koje trebate provjeriti.
Treba provjeriti sve pravne aspekte koji su vezani uz nekretninu, energetsku učinkovitost, vlasničke papire, kvalitetu instalacija, prilaze, prometnu povezanost i ostalo.
Također je nužno provjeriti susjedsko okruženje jer i najljepše mjesto gubi svoju ljepotu u lošem društvu.

Peta faza: Kreiranje ponude

Potrebno se informirati o svim detaljima koji utječu na cijenu nekretnine te ponuditi što više argumenata koji bi mogli ići u prilog njenog snižavanja.

Šesta faza: Realizacija kupnje

Prilikom realiziranja kupnje potrebna je ponovna, maksimalno detaljna provjera jer se ništa ne smije prepustiti slučaju.
Proces realizacije kupnje:
 • Prijedlog predugovora i ugovora
 • Usklađenje ugovora prema želji kupca i prodavatelja
 • Sugestija optimalne realizacije
Sedma faza: Financijska transakcija

Kod financijske realizacije kupnje najbitnije je donijeti odluku o načinu plaćanja. Kod plaćanja gotovinom najjednostavnije je provesti transakciju i sve može biti obavljeno u jednom danu. Kreditno plaćanje nosi sa sobom djelomično izmjenjen proces. Razlika je u tome plaća li se nekretnina u cjelosti kreditom ili se djelomično plaća gotovinom.
Kod djelomičnog plaćanja gotovinom je prvo potrebno napraviti predugovor i uplatiti kaparu koja obično iznosi 10% ukupne cijene nekretnine, zatim slijedi kreiranje ugovora, isplata banke prema prodavatelju te na kraju tabularna izjava i primopredaja nekretnine.

Ukoliko se transakcija u cijelosti obavlja kreditnim plaćanjem, potrebno je prvo napraviti predugovor. Nakon odobravanja kredita od strane banke kreira se ugovor te nakon bankovne isplate slijedi tabularna izjava te primopredaja nekretnine.

Osma faza: Potpisivanje

Nakon što se cjelokupna financijska transakcija provede, potpisuje se tabularna izjava i vrši primoredaja nekretnine.

Deveta faza: Upis vlasništva

Deseta faza: Useljenje u novi dom


Postoji i

Najam/zakup nekretnine

U određenim životnim razdobljima povoljnije je živjeti u iznajmljenom stanu ili kući nego se obvezati na jednu lokaciju gdje ćemo provesti ostatak života. Živimo u dinamičnim vremenima u kojima životne i poslovne prilike često od nas traže promjenu mjesta stanovanja. U zapadnom svijetu ljudi su sve manje vezani uz određeni prostor i dolazi do sve veće mobilnosti rada. Trend najma nekretnina nije iznenađujuć već samo posljedica globalizacije. 

Uzevši u obzir da se povećala mobilnost rada, sve je veća potražnja za najmom stanova i kuća te smo Vam ih mi spremni ponuditi po najpovoljnijim cijenama. Imamo šaroliku ponudu u kojoj ćete zasigurno pronaći nešto za sebe.

Nudimo naše iskustvo u određivanju optimalne cijene nekretnina koje su na lokacijama koje tražite. Informirat ćemo Vas o cijenama najma za slične nekretnine onima koje Vas zanimaju, jer nam je u interesu da pronađete nešto za sebe u što kraćem roku.

Našim klijentima nudimo sastavljanje ugovora o najmu, a ukoliko je potrebno radi zaštite najmodavca i najmoprimca, preporučamo i solemnizaciju kod javnog bilježnika. 

Osim navedenog, aktivno ćemo tražiti potencijalne najmoprimce i zakupoprimce jer se iznimno trudimo da nekretnina ne zjapi prazna jer to nije u ničijem interesu.